I denna artikel får du en snabb genomgång av de olika delarna i Asset Management i Smart Portal, samt deras funktioner.

Översikt

Med ditt företags utrustning i Smart Portal får du som administratör ökad kontroll samtidigt som du sparar tid. På första sidan i Asset management ser du översikten. Till denna vy kommer du till genom att klicka på Asset management navigeringsmenyn. I översikten får du information om antalet enheter i företaget, enheter utan ägare, enheter per anställd, månadskostnad och fördelning mellan olika modeller av hårdvara.

Anställda

Under rubriken "Anställda" hittar du information om respektive anställd i företaget, samt vilka enheter som används av vem med mera. Du hittar hit genom navigeringsmenyn- klicka bara på "Asset Management" och sedan "Anställda". Härifrån kan du även lägga till nya anställda, och se månadsbetalningar för de anställda som har valt produkter som ligger utanför deras tilldelade budget.

Utrymmen

Utrymmen ger information om enheter som används i respektive utrymme på företaget, exempelvis konferensrum eller receptionen:

Utrustning

Under rubriken "Utrustning" hittar du information om alla enheter i företaget, inklusive vem utrustningen tillhör, förnyelsedatum och kategori. Här kan du även registrera ny utrustning samt se statistik.

Statistik

Du kan få detaljerad statistik genom att klicka på underrubriken "Statistik". Under denna sektion har du möjligheten att se registreringar över tid samt månadskostnader för utvalda produktkategorier, som exempelvis telefoner, datorer och mjukvara. Härifrån kan du även registrera ny hårdvara.

Du kan hitta ytterligare information om varje enskild enhet genom att klicka dig in på enhetens detaljvy. Här kan du också klicka dig vidare för att byta in enheten när det är dags.