En av de mer intressanta funktionerna i Smart Portal är förmågan att som anställd beställa hårdvara inom ramen av de regler som administratören har satt upp.

I den här artikeln går vi igenom hur det fungerar och vad du som användare ser när du lägger en beställning via Smart Portal.

Vad kan en användare beställa?

butik23
Som användare har du tillgång till butiken. De produkter som syns här är de som är tillgängliga för ditt företag. För att välja vilka produkter som ska visas här kan du prata med din Smart Portal-leverantör, du hittar kontaktuppgifterna via Kontakt & Support-sidan i din Smart Portal.

Hur håller företaget få kontroll över vad som beställs?

En administratör behöver godkänna alla beställningar

butik-2
Beställningar från anställda börjar som en förfrågan som en administratör på företaget behöver godkänna innan beställningen skickas vidare.

När en förfrågan är godkänd eller nekad informeras automatiskt den anställde om det. Du kan läsa mer om förfrågningsprocessen i vår artikel om det.

Budgetar

I Smart Portal har varje enskild anställd en budget på hur mycket det får spendera inom olika kategorier av utrustning. Detta ger den anställde och företaget full kontroll över kostnader och val av utrustning inom satta budgetramar.DrwdWqnaUT

Olika budgetar för olika arbetsområden

Ett företag kan använda sig av olika budgetar beroende på vem som lägger ordern. Exempelvis skulle man kunna ha en högre budget för skärmar för en designer medan en utvecklare kanske behöver en lite kraftfullare dator än en säljare.

Löneavdrag

Om den anställde köper en enhet som kostar mer än vad som ingår i budgeten kan mellanskillnaden placeras på ett löneavdrag. Löneavdraget dras antingen från lönen efter skatt (nettolöneavdrag) eller från lönen före skatt (bruttolöneavdrag). Arbetsgivaren (företaget som använder Smart Portal) avgör själv om ett inköp över budget ska dras från lönen och om det ska göras som brutto- eller nettolöneavdrag.

Vad händer när en anställd lagt en beställning?

Så fort en beställning godkänts (attesterats) skickas information till den anställde om att beställningen tagits emot och att den börjar hanteras för leverans.

Hur sköts leveransen?

Leveransen administreras av er leverantör av Smart Portal.

Vilken adress kommer produkten skickas till?

Vid order anger köparen i Smart Portal vilken leveransadress enheterna ska levereras till. De leveransadresser som finns valbara är de som godkänts av arbetsgivaren. Som standard är arbetsgivarens registrerade huvudarbetsställe inlagt, men köparen kan välja en annan adress, till exempel en hemadress inom Sverige.

Hur vet jag att den ordern levererats?

När din produkt levererats till din arbetsplats eller annan angiven adress får du, som standard, ett e-postmeddelande som talar om det, tillsammans med det ordernummer du tidigare fick i orderbekräftelsen. Exakta processer och rutiner för leveransmeddelanden kan er leverantör av Smart Portal tillhandahålla.

Hur lång tid tar det att få mina varor?

I de flesta fall bör du räkna med en leverans inom 5-7 arbetsdagar, men om det är något speciellt med beställningen eller speciella omständigheter kan det ta längre tid. Kontakta er leverantör av Smart Portal för exakt leveransinformation på de produkter och tjänster som de erbjuder genom portalen.