Det finns tre olika sätt som du som administratör kan bjuda in en anställd på- via import, manuellt eller via e-post. Kolla på videon eller läs stegen nedan för att se hur du gör för att bjuda in en anställd.

Lägg till en anställd via import

För att lägga till en anställd via import måste du först och främst ha ett servicekonto i Smart Portal till den portal du vill importera till. För att komma till sidan där du kan importera anställda måste du gå till Profil -> Företag -> Importera. Ladda ner importmallen som visas på sidan, och fyll sedan in användardatan på de användare du vill bjuda in. Spara filen som CSV och ladda slutligen upp den på sidan för att färdigställa importen.

Lägg till en anställd manuellt

För att lägga till en anställd manuellt måste du gå till "Hantera tillgångar" i navigeringsmenyn, klicka på "Anställda" och därefter gå till "Lägg till anställd". Fyll i informationen i fälten. De fält som är markerade med en röd asterisk är obligatoriska. Fyll därefter i anställningsuppgifter på sidan, välj budgetpolicy och lägg till ett paket om du vill. Klicka sedan på skapa anställd.

Lägg till en anställd via e-post

Om du vill lägga till en anställd via e-post börjar du med att gå till Profil -> Inställningar -> Inbjudningar. Klicka sedan Inbjudningar -> Ny inbjudan. Skriv in e-postadressen på de du vill bjuda in, och klicka sedan på "Skicka inbjudningar".  De anställda kommer då att få en inbjudan skickad till sig där de kan fylla i informationen själva, och granska så att allt ser korrekt ut.

Då får de anställda själva fylla i sin information och du kan sedan granska den så att det blivit rätt.