Butiken är den personliga butiken för ditt företag. Genom att köpa all hårdvara och mjukvara från samma plattform får du en oöverträffad översikt över ditt företags IT-utrustning och -utgifter. Du kan köpa precis som i vilken onlinebutik som helst, med skillnaden att alla inköp automatiskt kopplas till Asset Management.

Som administratör kan du köpa i Butiken så snart ditt företag har ett behov. Här finner du alla de produkter som din Smart Portal-leverantör har tillgängliggjort för dig.

Du kan välja att betala hela beloppet direkt eller köpa på finansiering:

Vid köptillfället kan du välja att tilldela produkten till en anställd. Du kan välja om produkten ska levereras till den anställdas kontor eller hem.

Enheten registreras automatiskt som tillhörande den anställda i fråga i Asset Management: