Vid avslut av anställning kan din arbetsgivare välja vad som ska hända med hårdvaran i Smart Portal.

Alternativ 1: Gör tillgänglig för andra på avslutningsdatumet

Smart Portal tar automatiskt bort enheten från dig som anställd vid avslutningsdatumet, då enheten ej längre har någon ägare hamnar den under 'Enheter utan ägare' i översikten i Smart Portal.

Alternativ 2: Den anställde köper

Om företaget du jobbar på låter anställda köpa loss hårdvaran är det upp till dig och din arbetsgivare att komma överens om ett pris. Vid anställningens avslut tas hårdvaran som du köpt bort ur Smart Portal.

Oavsett vilket alternativ din arbetsgivare väljer ovan kommer du att få instruktioner skickade till dig via mail från Smart Portal med instruktioner kring vad du ska göra med din hårdvara vid din anställnings avslut.