Vi har varit upptagna här på Smart Portal och har jobbat på ett gäng nya features som vi tror kommer göra det enklare att hantera användare och hårdvara i Smart Portal.

Förenkla återbeställning av produkt

Vi har sett att det många gånger är samma produkter som beställs (då speciellt av administratörer), för att göra det lite snabbare för er att åstakomma det har vi nu lagt till möjligheten att spara en produktkonfiguration.
Allt du behöver göra är att gå in på en produkt och konfigurera den (precis som när du köper en produkt i butiken idag), när du har konfigurerat den som du vill ha den kan du helt enkelt spara den.
En sparad konfiguration dyker upp direkt på förstasidan i butiken så du enkelt kommer åt den igen. Vi tror att detta kan spara en hel del tid!

Ni kommer kunna använda sparade konfigurationer nästa v.

Leasinginformation

leasing
Ibland är hårdvara köpt via leasing utanför Smart Portal, vi hade inget riktigt bra sätt att hantera visning av utgångsdatum o kostnad i de lägena. Nu har vi dock lagt till stöd för det så all hårdvara ni leasar oavsett om det kommer via Smart Portal eller inte kommer ha korrekt information så ni kan hålla fullständig koll på kostnad och när det leasingperioder lider mot sitt slut.

Du kan lägga till leasinginformationen på gamla eller nya produkter, allt du behöver göra är att editera / skapa en ny produkt och klicka i att produkten leasas så kan du fylla avtalslängd, finansbolag, kontraktsnummer mm.

Stöd för användarprovisionering via AD och Bamboo HR

Smart Portals uppdrag är att göra saker smidigare och effektivare för er. Av den anledning är vi väldigt glada att presentera möjligheten att automatiskt lägga till / ta bort och uppdatera användare i Smart Portal, allt baserat på vad ni gör i erat HR-system eller identity manager (t.ex. Active Directory).

De två första systemen vi har stöd för är Active Directory och Bamboo HR, vi kopplar på fler system hela tiden, näst på tur är Google och Okta.

Om ni vill börja använda användarprovisionering hör av er så hjälper vi er komma igång så fort som möjligt!

Härnäst

Vi jobbar varje dag på att göra Smart Portal så bra som möjligt, här är några av de saker vi jobbar på just nu:

• SSO-stöd, gör det smidigare än någonsin att snabbt logga in på Smart Portal utan att behöva komma ihåg ytterligare ett lösenord.
  • Bättre leveransuppdateringar, när man lagt en beställning vill vi att ni ska veta vad status är på den.
  • Bättre prisinformation, här jobbas det mycket på att få den prisinformation vi visar att innehålla så mycket relevant information som möjligt vad gäller leveranskostnader, skatter osv.

För att följa vårt arbete kan ni hålla en koll på https://help.smartportal.com/whats-new, vi kommer också skicka ut dessa release-notes via email när vi har något viktigt att uppdatera kring.

Tills nästa gång! // Team Smart Portal