Hitta min iPhone är kopplat till ett aktiveringslås som gör att bara den som har tjänsten aktiverad med lösenord kan använda enheten. För att en enhet ska kunna återbrukas behöver enheten vara frånkopplad Hitta min iPhone så att allt innehåll kan raderas och nollställas.

För att stänga av Hitta min iPhone via telefonen gör du såhär:

1: Gå in i Inställningar och välj iCloud
2: Stäng av ”Hitta min iPhone/iPad” genom att dra knappen åt vänster. Skriv in ditt lösenord till Apple-ID
3: Nu kommer enheten av stänga av ”Hitta min iPad/iPhone”.
4: Om knappen inte längre är grön har du lyckats inaktivera funktionen.

Om du har en enhet som du vill göra detta via webbläsaren för:

1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.
  2. Gå till Hitta min iPhone.
  3. Klicka på Alla enheter högst upp på skärmen.
  4. Välj enheten du vill ta bort från iCloud.
  5. Klicka på Radera [enhet]. Välj Nästa tills enheten är raderad.
  6. Klicka på Ta bort från konto.