För att få en god översikt över vilken hårdvara som finns i företaget kan både administratörer och anställda registrera hårdvara i Smart Portal. I det fall en administratör registrerar en enhet så kan den i samma process eller senare tilldelas en anställd eller ett utrymme.

För att registrera en hårdvaruenhet klickar du på Utrustning -> Registrera i vänstermenyn.

Det enda som egentligen behövs för en viss typ av utrustning är ett namn och en kategori. Men ju mer information du lägger till om den desto bättre kommer din Smart Portal att bli. Så här ser formuläret ut:

Namn
Uppge enhetens namn. När du börjat skriva i fältet får du upp förslag på vanliga enheter. Om du skriver till exempel "iPhone 12" kommer en lista att visas med olika modeller:

Välj en av alternativen för att få namn och kategori ifyllda. Oroa dig inte om du inte får någon träff på namnet, det är inte alla enheter och saker som finns med i databasen och det går utmärkt att bara skriva in ett namn.

Kategori
Välj den mest tillämpliga kategorin för din enhet.

Tillhör
Välj vem på företaget (eller vilket utrymme) enheten tillhör. Det går bra att lämna fältet tomt.

Serienummer
Om enheten har ett serienummer anger du det här. Det går bra att lämna fältet tomt.

IMEI
Fältet för IMEI syns endast om enheten tillhör kategorin Telefoner. Om enheten har IMEI anger du det här. Det går bra att lämna fältet tomt.

Inköpsdatum eller förnyelsedatum
Om enheten tillhör någon så kanske den ska bytas ut vid något speciellt datum. Du kan ange datumet här.

Anteckningar
Här kan du notera saker som är bra att känna till om enheten (som skick, kostnadsställe, användningsområde etcetera).

Adminanteckningar
Adminanteckningar är som vanliga anteckningar, med skillnaden att de endast är synliga för administratörer.