För att enklare få en överblick över vilken utrustning som finns var i organisationen kan du registrera utrustning på anställda i företaget. Se videon nedan för att se hur du enkelt registrerar utrustningen eller fortsätt läsa artikeln.

Så gör du

Det går att registrera utrustning på anställda på två sätt. Det ena sättet är när du regristerar utrustning, vilket du gör genom att gå till Hantera tillgångar -> Utrustning -> Registera utrustning. Under fliken "Tillhör" på sidan kan du klicka i vem utrustningen tillhör. När du sedan klickar på "Lägg till" registrerars utrustningen på den anställda som du valde.

När du lägger till en enhet kan du direkt tilldela en ägare av enheten.

Det andra sättet är genom att registrera en anställd på redan befintlig utrustning. För att göra detta måste du först söka upp den utrustning du vill tilldela. Det gör du genom att gå till -> Hantera tillgångar -> Utrustning och sedan söka upp den utrustning du vill tilldela. Klicka på produkten och gå sedan till "Redigera information" och leta därefter upp rubriken "Tillhör". I rullgardinsmenyn väljer du den anställda som du vill tilldela utrustningen. Klicka slutligen på "Uppdatera hårdvara" för att slutföra registreringen.