Servicekonton är ett smart sätt att få hjälp att administrera din portal och dina tillgångar. Ett Servicekonto har ungefär samma rättigheter som en vanlig administratör av ditt företag, kan se och ändra info om enheter och anställda, och även lägga ordrar. Om ditt företag jobbar med en säljpartner kan det ofta finnas ett förinställt Servicekonto.

För att lägga till ett Servicekonto skriver du in mailadressen på den du önskar som servicepartner. Det går bara att bjuda in registrerade användare, så stäm först av med din säljpartner vem det är som skall bjudas in och till vilken mailadress inbjudan skall gå.

För att ta bort ett befintligt Servicekonto trycker du på den röda knappen med texten "Ta bort".