Servicekonton är ett smart sätt att få hjälp att administrera din portal och dina tillgångar. Ett Servicekonto har ungefär samma rättigheter som en vanlig administratör av ditt företag. Med ett servicekonto kan du se och ändra information om enheter och anställda, och även lägga ordrar. Om ditt företag jobbar med en säljpartner kan det ofta redan finnas ett förinställt Servicekonto.

För att lägga till ett Servicekonto skriver du in e-postadressen på den du önskar som servicepartner. Det går bara att bjuda in registrerade användare, så stäm först av med din säljpartner vem det är som ska bjudas in och till vilken e-postadress inbjudan ska skickas till.

Om du istället vill ta bort ett redan befintligt Servicekonto trycker du på den röda knappen med texten "Ta bort".