På Smart Portal tycker vi säkerhet och användarvänlighet är centrala delar i vår produkt, därför stödjer vi ett flertal olika alternativ när det gäller att koppla på SSO.

I dagsläget stödjer vi de vanligaste alternativen så som: Google, Azure, SalesForce, Okta, Auth0, One Login. Om din leverantör av SSO inte finns tillgänlig så hör gärna av dig så tar vi en titt på att lägga till även den.

Hur fungerar det?

Med SSO konfigurerat kommer ni och era användare att kunna välja att logga in via den tjänst ni valt för SSO eller genom användarnamn / lösenord. I bilden ovan ser ni hur login-sidan ändrar sig när man konfigurerat SSO, i detta fall via Google.

Konfigurera SSO

För att komma igång måste din partner ha kopplat på SSO, när det är gjort hittar du SSO under sektionen "Integrationer" i Inställningar i Smart Portal.

För att konfigurera SSO klickar du på den blå knappen och kommer då komma in i flöde som kommer hjälpa dig att komma igång.

Smart Portal använder sig av WorkOS för SSO

Stänga av SSO

När du konfigurerat SSO kan du stänga av det genom att återigen gå in under Integrationer, om SSO är påkopplat kommer du nu se vilken tjänst som är konfigurerad samt en knapp för att omkonfigurera eller stänga av. När du klickar på knappen kommer du komma in i konfigureringsflödet och kan då klicka på "Reset"-knappen för att stänga av er SSO-koppling.