Som administratör kan du tilldela ett startpaket till en ny anställd i samband med att du skapar deras konto i Smart Portal. I videon nedan kan du se hur du går tillväga för att tilldela dem ett startpaket, men du kan också fortsätta läsa artikeln om du hellre vill det.

Så gör du

För att se över eller lägga till paket måste du gå till Hantera tillgångar -> Paket. Du kan välja mellan att lägga till ett nytt paket eller ändra ett redan befintligt paket. Är du nöjd med paketen som de är kan du gå vidare till nästa steg.

För att lägga till en ny anställd måste du gå till Hantera tillgångar -> Anställda -> Lägg till anställd, och fylla i informationen i fälten.

När du har fyllt i all information hittar du rubriken "Inkludera paket" längre ner till höger  på sidan. För att välja ett paket klickar du på "Välj färdigt paket"och sedan klickar du på ett av alternativen i rullgardinsmenyn.

Innan du skickar ut inbjudan kan du klicka i en box och välja om du vill skicka ut en inbjudan innehållande ett startpaketet via e-post direkt, eller om du vill avvakta och skicka det vid ett annat tillfälle. Du kan alltså bara lägga till den nya anställde till en början om du hellre vill det, och skicka e-postmeddelandet med startpaketet en annan gång.

När du är klar med dina val klickar du på "Skapa anställd". Den anställde kommer då få en inbjudan skickad till sig, med eller utan ett startpaket beroende på vad du valde i tidigare steg. Du kan fortfarande redigera paketet tills dess att den anställde har aktiverat sitt konto.